Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου



Σε  υψόμετρο 800 μέτρων και με μόλις 160 κατοίκους το χωριό Ίσσαρις κατά την παλιά του ονομασία σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό, ένα από τα πιο γραφικά και καταπράσινα χωριά της επαρχίας της Μεγαλόπολης.

Χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός μιας και όλα είναι χτισμένα κατά αυτό τον τρόπο. Παντρεύεται άριστα με την φυσική ομορφιά που διαθέτει από καστανιές,  η οποία σου κόβει την ανάσα. Μια θέα που ανάλογα με τις φυσικές συνθήκες που επικρατούν και την χρονική στιγμή που την παρατηρείς σε ανταμείβει, γιατί το τοπίο δεν είναι ποτέ ίδιο.

Αν είσαι λάτρης της παράδοσης μπορείς να μείνεις στον ξενώνα Ισαραιϊκο σπίτι το οποίο έχει ανακαινιστεί χωρίς να χάσει ίχνος από την αρχοντιά του. Επιβλητικός δίπλα στην εκκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού, σε περιμένει για να ξεκινήσεις τις αποδράσεις σου. Το ζεστό περιβάλλον του και οι άψογα μελετημένοι χώροι του, κλέβουν τις εντυπώσεις. Διαθέτει αίθουσα πρωινού, καθιστικό και ένα εκπληκτικό μικρό σινεμά που θα ολοκληρώσουν την διαμονή σας. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα από τα πιάτα  της παραδοσιακής κουζίνας του.



Μπορείς να αγοράσεις αγνά τρόφιμα από το μοναδικό παραδοσιακό παντοπωλείο του χωριού , να επισκεφτείς το λαογραφικό μουσείο και κάτσεις σε ένα από τα 2 καφενεία.

Αξίζει να επισκεφτείς τον Ναό της Αγίας Θεοδώρας σε μόλις 9 χλμ , ο οποίος αποτελεί μοναδικό φαινόμενο όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ο λόγος είναι τα 17 δέντρα κυρίως βελανιδιές, τα οποία ευδοκιμούν στην στέγη του και φτάνουν τα 22 μέτρα ύψος.


Κάντε μια βόλτα από την αρχαία Λυκόσουρα, τα ερείπια του ναού της Δήμητρας , το Λύκαιο ιερό βουνό των Αρκάδων, το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης και τον ποταμό Λούσιο στην Καρύταινα, ιδανικό για rafting και kayak


www.isareikospiti.gr

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

πως να "κλέψεις" ένα μικρό δωμάτιο

5 tips για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος




  1. Λευκός τοίχος: το πιο βασικό και είναι αλήθεια ότι ένας χώρος με λευκούς ή έστω ανοιχτόχρωμους τοίχους δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου.
  2. Βαθιά ράφια: μπορείτε να αποθηκεύσετε τα βιβλία σας και πίσω από αυτά να στριμώξετε άλλα μικροπραγματάκια.
  3. Μεγάλες ντουλάπες: και δεν εννοούμε τόσο σε πλάτος, όσο σε μήκος, ψηλές ντουλάπες που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.
  4. Αποθηκευτικά ντουλάπια: Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέσα μικροαντικείμενα ή πιο μεγάλα , να είναι συμμαζεμένα και μην είναι σκόρπια στον χώρο.
  5. Φωτισμός: πολύ σημαντικό να έχετε επιλέξει το σωστό φως, πολλές λάμπες και φωτιστικά στο δωμάτιο δίνουν την αίσθηση της ακαταστασίας, και τον κάνουν να δείχνει ακόμα μικρότερο. Κατάλληλα είναι αυτά που ρίχνουν το φως προς τα πάνω, στο ταβάνι.





Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

καρφίτσες γούρια για τις μπομπονιέρες σας

Μια εναλλακτική πρόταση για να δέσετε τις μπομπονιέρες σας και να κάνετε ένα δώρο στους καλεσμένους σας.
Πολλές οι επιλογές και οι προτάσεις ανάλογα με το θέμα της βάπτισης ή του γάμου σας, σε διάφορα χρώματα και οικονομικές προτάσεις.

                                               elenasandals@gmail.com

Καρφίτσες γούρι για τις μπομπονιέρες.
Παραλλαγή σε διάφορα θέματα και χρώματα.


Τυχερός κύκλος (πίστη, αγάπη, τύχη, ελπίδα)
για κρεμαστή μπομπονιέρα ή για δέσιμο μπομπονιέρας.
για γάμο ή βάπτιση

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τα 10 πιο περίεργα έθιμα γάμου



Ήθη και έθιμα που ακολουθούνται σε γάμους και πολλές φορές... ξενίζουν γίνονται αφενός για να αποτίσει το ζευγάρι φόρο τιμής στους προγόνους του, αφετέρου για να διασκεδάσει. Ωστόσο, τα ήθη και τα έθιμα αυτά των οποίων οι ρίζες χάνονται στην ιστορία κάθε τοπικής κοινωνίας κρύβουν ιδιαίτερους συμβολισμούς.
Ακολουθούν 10 από τα πιο περίεργα ήθη και έθιμα γάμου:
  • Σπάσιμο του ποτηριού
Πρόκειται για ένα εβραϊκό έθιμο.  Ο γαμπρός  στέκεται πάνω σε ένα ποτήρι που είναι τυλιγμένο σε πετσέτα ή ύφασμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ,ο γαμπρός σπάει το γυαλί ανεβαίνοντας πάνω του με το δεξί του πόδι και μετά το ζευγάρι ανταλλάσσει δαχτυλίδια. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο ναός της Ιερουσαλήμ είναι υπεράνω πάσης χαράς.
  • Ενοχλούν την πρώτη νύχτα του γάμου
Πρόκειται για μια παρωδία καντάδας προς τους νεόνυμφους που γίνεται με κατσαρόλες, τηγάνια και άλλα ενοχλητικά αντικείμενα κατά την πρώτη νύχτα γάμου.
  • Δαχτυλίδια ποδιού
Κι ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις νύφες να φορούν δαχτυλίδια στα χέρια, οι Ινδές έχουν παράδοση να τα φορούν στα πόδια. Το δαχτυλίδι είναι συνήθως ασημένιο και τοποθετείται στο αριστερό πόδι, στο δάχτυλο δίπλα από το μεγάλο. Ο γαμπρός φορά το δαχτυλίδι στη νύφη κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.
  • Ρίψη... αντικειμένων
Σε πολλές χώρες οι συγγενείς πετούν διάφορα αντικείμενα στους νεόνυμφους την ώρα που αναχωρούν για το ταξίδι του μέλιτος, είτε για να φέρουν τύχη είτε γονιμότητα στο ζευγάρι. Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να περιοριζόμαστε στο ρύζι, ωστόσο, σε άλλες χώρες πετούν καρπούς, κέρματα και φιστίκια.
  • Πηδούν πάνω σε σκούπες
Αυτό το έθιμο συνηθιζόταν στη Βόρεια Αμερική όταν υπήρχαν δούλοι. Επειδή δεν τους επέτρεπαν να παντρεύονται λόγω φτώχειας και φυσικά, δεν είχαν προίκα, οι σκλάβοι χρησιμοποιούσαν τη φυσική τους δύναμη σαν ένδειξη πλούτου και πηδούσαν πάνω σε σκούπες κατά τη διάρκεια της τελετής.
  • Γέμισμα της ποδιάς με χρήματα
Οι γάμοι στην Πολωνία έχουν ως βάση το άφθονο φαγητό και τον ατελείωτο χορό. Πριν βγει το ζευγάρι στην πίστα να χορέψει, οι φίλες της νύφης της φορούν μία ποδιά στη μέση. Εκείνη πρέπει να χορέψει με όλους τους καλεσμένους, οι οποίοι την «ευχαριστούν» που χόρεψε μαζί τους δίνοντάς της χρήματα, τα οποία τοποθετούν μέσα στην τσέπη της ποδιάς. Ο γαμπρός είναι ο τελευταίος, ο οποίος αντί για χρήματα αφήνει ολόκληρο το πορτοφόλι του. Στη συνέχεια, ο γαμπρός παίρνει τη νύφη αγκαλιά και φεύγει. Με αυτό τον τρόπο η δεξίωση λαμβάνει επισήμως τέλος.
  • Σπάσιμο των πιάτων
Οι Γερμανοί συνηθίζουν να σπάνε πιάτα και να προκαλούν όση περισσότερη φασαρία μπορούν. Πιστεύεται πως η φασαρία που δημιουργείται είναι προπομπός των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει αργότερα το ζευγάρι μέσα στο γάμο.
  • Μαυρίζουν τη νύφη
Αφού παρασκευάσουν  το πιο σιχαμερό δημιούργημα, που συνήθως περιέχει λουκάνικα, λαχανικά, αβγά, ψάρι, πούπουλα περιχύνουν με το μείγμα τη νύφη λίγες ώρες πριν το γάμο. Αφού την έχουν πασαλείψει παντού παρελαύνει σε όλη την πόλη. Φυσικά από τη διαδικασία δεν εξαιρείται ούτε ο γαμπρός, ο οποίος υφίσταται και ο ίδιος αυτόν τον... δημόσιο εξευτελισμό.
  • Χτύπημα της πατούσας του γαμπρού
Στη Νότια Κορέα μετά τη γαμήλια τελετή λαμβάνει χώρα το «φαλάκα». Πρόκειται για ένα έθιμο, κατά το οποίο οι συγγενείς του γαμπρού του βγάζουν το παπούτσι και την κάλτσα και του χτυπούν το πόδι με ένα νεκρό ψάρι ή με ένα ζαχαροκάλαμο ή με ράβδους για να διαπιστώσουν πόσο δυνατός είναι.
  • Η νύφη φορά λευκά
Η πρώτη νύφη που επέλεξε λευκό νυφικό και έκτοτε έγινε σύμβολο ήταν η Βασίλισσα Βικτώρια, η οποία το 1840 στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο φόρεσε λευκό νυφικό. Έκτοτε το λευκό λατρεύτηκε, άρχισε να συμβολίζει την αγνότητα και επιλέγεται σχεδόν πάντα τουλάχιστον στους πρώτους γάμους των γυναικών.


Πηγή:Κ-mag

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η "τσαχπινιά" του νυφικού


Μπορείς να επιλέξεις λευκό ή ιβουάρ, δαντέλα ή τούλι, μακρύ ή κοντό, στενό ή πριγκιπικό. Οι επιλογές είναι πολλές.


Ποιο χαρακτηριστικό όμως θα προσθέσει το κάτι παραπάνω στο νυφικό των ονείρων σου γι αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα? Μια τόσο δα μικρή λεπτομέρεια….
Ένας φιόγκος!


Είναι η τελευταία τάση της μόδας σε πολλούς οίκους του εξωτερικού, φτιαγμένος από διάφορα υφάσματα, σε διαφορετικά  μεγέθη παίρνοντας την θέση του σε πολλά σημεία πάνω στο νυφικό φόρεμά σου.

Ρομαντικός και ιδιαίτερος…