Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Διαγωνισμός με ΔΩΡΟ ένα ζευγάρι χειροποίητα σανδάλια


Σε δέκα μέρες μία τυχερή από εσάς μπορεί να κερδίσει τα σανδάλια της "BARBIE"

Ακολουθήστε τις οδηγίες:
1) Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο facebook :

2)Γράψτε ένα σχόλιο κάτω από την φωτογραφία που θα βρείτε εκεί.

Η κλήρωση θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Νομίζω κατοικούσα σε άλλο πλανήτη τόσα χρόνια....!!!



...ήταν Μάρτιος αν δεν κάνω λάθος, στην Τρίπολη...συνάντηση με τον κύριο Χρήστο από την Μαγούλα. Θα ερχόταν να κάτσει μαζί μας. Το δεύτερο που έπρεπε να ξέρω είναι ότι δεν ήταν η "γνωστή" ΜΑΓΟΥΛΑ...γιατί βιάστηκα να πω ότι την ξέρω!
Αμάν ρε παιδί μου χάθηκε ο κόσμος να μην βγάζουν ίδια ονόματα και ρεζιλεύομαι, είπα.
Η Μαγούλα είναι χωριό της Τεγέας μην πετάξεις καμιά πατάτα Έλενα, μου είπαν. Εκτός από τα τόσα ονόματα είχα να θυμάμαι  τώρα και ένα σωρό χωριά!

Μάϊος 2014 πριν από μόλις μια βδομάδα πήγα βόλτα σε κάποια εκλογικά κέντρα του Νομού Αρκαδίας και συγκεκριμένα στην Τεγέα.... Βρέθηκα στην Μαγούλα και έμεινα με ανοιχτό το στόμα! (Ειλικρινά δεν φάνηκε πουθενά αυτό).

Και να πω ότι δεν έχω γυρίσει τόσα χωριά με τους γονείς μου τόσα χρόνια...

Ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από το δικό μου, άνθρωποι αγνοί που στην ζωή τους δούλεψαν σκληρά, μια αυθεντικότητα απίστευτη!!!!

Από αυτά τα σχολεία έχουν βγει επιστήμονες, που δεν είχαν ποτέ γονείς να τους πληρώσουν φροντιστήρια ή δεν υπήρχαν.Σχολεία με 3 αίθουσες και προαύλιο χώρο χωρίς γυμναστικές εγκαταστάσεις , κλειστά γυμναστήρια, καντίνες, παρακαντίνες, νοσηλευτήρια, κτλ.

Σε μία μόνο βόλτα των 20 λεπτών μπορείς να δεις την ζωή με άλλο μάτι...και δεν με χάλασε και καθόλου!!!!!!!!

σ ευχαριστώ Σ.Κ.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η σχέση μου με τις εκλογές




Καμία πραγματικά...Από "μέσα" όμως γιατί απ΄έξω τις έζησα 5 ολόκληρους μήνες και μια ολόκληρη τελική βδομάδα , στριφογυρίζει ακόμα στο κεφάλι μου , μιας και δεν κοιμήθηκα νωρίτερα από τις 7.οο το πρωί ποτέ!
Τόσα χρόνια είχα την εντύπωση ότι όλα κυλάνε ήρεμα και ειρηνικά...Απλά κρίνεις , κατακρίνεις, σκέφτεσαι, αποφασίζεις και τελικά πας και ψηφίζεις...

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!

Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι:
1.Τα πας πολύ καλά με όλους και αγαπάς όλο τον κόσμο! (για περίπου 4 χρόνια, αν βαριέσαι το κάνεις λίγους μήνες πριν)
2. Κάνεις αποταμίευση όλο το χρόνο για να κερνάς αβέρτα το τελευταίο διάστημα.
3.Καταναλώνεις πολλές , πολλές μα πάρα πολλές ώρες στα τηλέφωνα ζητώντας ψήφο. ('Ισως θα έπρεπε να βγάλουν ειδικά εκλογικά πακέτα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας)
4.Αν έχεις αρνηθεί σε Χ χρόνο να βολέψεις κάποιον , έχεις λίγο χρόνο να το σώσεις την τελευταία στιγμή.
5.Πρέπει να έχεις πάνω σου αντισηπτικά μαντηλάκια....Πολύ χαιρετούρα!
6.Ξενυχτάς γιατί ο καλός ο ψηφοφόρος μπορεί να έχει μόλις χωρίσει και να τα πίνει...Χρειάζεται παρηγοριά κι αυτός.Δίνεις παρηγοριά - παίρνεις ψήφο.
7.Εάν δεν έχεις προβλέψει να δώσεις χαρτζιλίκι για βενζίνες πως περιμένεις να πάνε σε ψηφίσουν από το διπλανό χωριό??
8. Εάν δεν έχεις μεγάλο σόι δεν έχεις ελπίδες!
9.Τα βιβλιοπωλείο κάνουν πάρτυ από πωλήσεις σε φακέλους! (Ξέρεις αυτούς τους έτοιμους με το σταυρό που κυκλοφορούν ανάμεσά μας προεκλογικά!), όπως τα ανθοπωλεία στις γιορτές...
10.Όλοι λένε ότι θα σε ψηφίσουν!!! Μα όλοι??? τόση αγάπη σου έχουν πια? Μ΄αυτή την λογική στις επόμενες βάλλε για πρωθυπουργός!
11. Πραγματικά όταν ήθελα να κάνω την δικιά μου διαφημιστική δεν ξέρω τι με σταμάτησε...Θα έβγαζα λεφτά για μια 4ετία!?
12.Μόλις βγούν τα αποτελέσματα , βγαίνουν οι οχιές από μέσα τους και αρχίζουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο! Τι σου φταίει το σόι σου αν ο άλλος είναι πιο άξιος?...

Τελικά είναι πολύ διασκεδαστικό! Μακάρι να γινόντουσαν πιο συχνά!



Σάββατο 3 Μαΐου 2014

πως να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τα χειροποίητα μπιχλιμπίδια...

Γειά σας κορίτσια!!! (άντε και αγόρια , όλοι έχουν δικαίωμα στην τέχνη).

Αποφάσισα να κάνω αυτή την ενότητα - ετικέτα με τις συμβουλές μου μιας και πολλοί θέλουν να ξεκινήσουν να φτιάχνουν πραγματάκια!!!

1.Καταρχάς πρέπει να σ αρέσει αυτό που κάνεις ή που θες να ξεκινήσεις! Κάτι το οποίο το κάνεις απλά για να το κάνεις δεν θα βγει ποτέ καλό. Η δημιουργία είναι ψυχή. Βγάζεις ψυχολογία και συναισθήματα. Αυτό φαίνεται πάντα στο αποτέλεσμα.

2. Μην κάνεις ποτέ το λάθος που έκανα και εγώ στην αρχή πριν 10 χρόνια. Ήθελα ν ασχοληθώ με πολλά πράγματα μαζί, κοσμήματα, μπομπονιέρες, σανδάλια, προσκλητήρια, διακόσμηση, κτλ.
Το αποτέλεσμα ήταν να χαλάω όλο το μηνιάτικο που έπαιρνα από την τηλεόραση (παλιές καλές ένδοξες εποχές).Το ΣΤΟΚ μου γέμιζε ολόκληρο δωμάτιο. Επικεντρώσου σ΄ ένα είδος και πειραματίσου μ΄ αυτό για αρχή, μετά προσθέτεις  κι άλλα αν θες.

3.Μην αντιγράφεις ΠΟΤΕ τους άλλους. Προσωπικά σε ότι κάνω δεν κοιτάω ποτέ τι κάνουν οι άλλοι δίπλα μου. Δεν θέλω να επηρεάζω την φαντασία μου και την δημιουργική μου φύση..(την ποιά? τέλος πάντων). Έχε το δικό στυλ. Σε κάποιους θα αρέσει σε κάποιους όχι,μην σε νοιάζει θα βρεις το κοινό σου. Πηγή έμπνευσης για σένα ας είναι το καλοκαίρι, τα χρώματα της άνοιξης, τα νησιά μας, ή οτιδήποτε άλλο.

4. Μην σε νοιάζει ο ανταγωνισμός! Όλοι ασχολούνται με χειροποίητα..ε και? μ αυτή την λογική έχουμε και πολλούς γιατρούς, και πολλούς δικηγόρους, πολλά χασάπικα, πολλά φαρμακεία και τέλος είναι της μόδας να ξεφυτρώνουν και πολλοί πολιτικοί...Για ΟΛΟΥΣ υπάρχει χώρος, μην ψαρώνεις μ αυτό!Έξω υπάρχει τόσος πολύς κόσμος!!! (Δεν το λες και Αμερική, αλλά οκ και εμείς κάμποσοι είμαστε).Έτσι κι αλλιώς σε κάποιους  θ΄ αρέσουν και σε κάποιους όχι αυτά που θα φτιάξεις.

5. Νομίζω είναι και το πιο σημαντικό! Μείνε μακριά από την τηλεόραση, θα μιζεριάσεις, θα ψυχοπλακωθείς και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα...

Καλή επιτυχία σας εύχομαι!
Ελενα Τσιάρα

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πολύχρωμα σανδάλια που φτιάχνουν την διάθεση

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό μου συμβαίνουν πολλά και άσχημα, όμως δεν θέλω να το βάλλω κάτω και δεν πρέπει...Θα το παλέψω!

Η διάθεση μου έχει να κάνει με την έμπνευση.Μπορεί να κάθομαι πολλές ώρες και να ασχολούμαι με τα χαντράκια μου και τελικά να μην μ αρέσει τίποτα...Φτιάχνω -χαλάω, φτιάχνω- χαλάω όλη την μέρα αυτή η δουλειά....

Μια τέτοια μέρα ήταν και η χτεσινή...Αποφάσισα και είπα: "Πάρτο αλλιώς!"
Τι θα σε έκανε χαρούμενη? Τα πολλά χρώματα!!!! Και έτσι βγήκε το παρακάτω σανδάλι ..!!!
Το ονόμασα "χαρούμενο ουράνιο τόξο", το ουράνιο τόξο μπορεί να είναι λίγο άκυρο αλλά χαρούμενο είναι σίγουρα και έκανε και εμένα!!!!


Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ο Μάϊος μας έφτασε!



Ο μήνας των γεννεθλίων μου και της γιορτής μου, ο πιο αγαπημένος μου μήνας του χρόνου!
Καλό Μήνα σε όλους σας!

....και μιας και μας έφτασε σας κάνω link και ένα videaki  από αγαπημένη ταινία

https://www.youtube.com/watch?v=bgANo23GoEU