Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πως μπορείτε να οργανώσετε τα ρούχα σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω και να βγάζω χρήματα, θυμάμαι που μου έλεγε η μητέρα μου να μην επενδύω σε φτηνά ρούχα αλλά σε κομμάτια διαχρονικά και ακριβότερα μιας και ποιοτικά ήταν καλύτερα. Τουλάχιστον μια με δυο φορές την εβδομάδα θα πήγαινα για ψώνια. Πάντα είχα στην ντουλάπα κομμάτια αφόρετα με τα καρτελάκια, είτε σε μικρότερα νούμερα που περίμενα να χάσω κιλά για να μου μπουν, είτε γιατί την μέρα που πήγα για ψώνια έκανα κακές αγορές λόγο του ότι δεν ήμουν και σε μεγάλα κέφια. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ένα...κοιτούσα την γεμάτη κατά τ άλλα ντουλάπα και ποτέ δεν είχα κάτι να φορέσω!



Πρόσφατα λοιπόν βρήκα αυτό το άρθρο για το πως μπορείς να οργανώσεις την ντουλάπα σου και αποφάσισα να το εφαρμόσω.
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις εαν βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση είναι να ξεκαθαρίσεις τι θες και τι δεν θες. Να κρατήσεις τα ρούχα που σε κάνουν χαρούμενη, με λίγα λόγια κάνεις εκκαθάριση ρούχων! Με ποια ρούχα αισθάνεσαι πιο ελκυστική όταν τα φοράς? Σίγουρα ένα μαύρο παντελόνι πρέπει να το έχεις μιας και είναι από τα πιο κλασσικά κομμάτια, όπως και ένα λευκό πουκάμισο, και ενα φόρεμα κοκτέιλ.
Το δεύτερο είναι ότι μιας και πλέον έχεις λιγότερες επιλογές μπορείς πολύ πιο εύκολα να ταιριάξεις τα ρούχα σου μεταξύ τους και επιπλέον θα τα φοράς όλα, χωρίς πια να μένουν άθικτα στην ντουλάπα σου αρκετά.Χώρισε τα σε ρούχα γραφείου, ρούχα για βόλτα κλτ
Το τρίτο που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τις αγοραστικές σου συνήθειες. Εάν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα επένδυσε σ΄αυτά για παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να αγοράζεις ακριβά ρούχα εκτός και εαν είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις απόσβεση φορώντας τα αρκετές φορές.
Τέταρτον να αγοράζεις μόνο ότι σου αρέσει πραγματικά πολύ και να έχεις έναν προϋπολογισμό για το πόσα θα ξοδέψεις ανά σεζόν.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Γιατί τα λουλούδια μας φτιάχνουν τόσο την διάθεση


Την εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια είναι καλύτερη και η διάθεσή μας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα λουλούδια βελτιώνουν την συναισθηματική μας υγεία. Η φύση έχει προβλέψει ώστε να μας προσφέρει αντίδοτα στην κακή συναισθηματική μας κατάσταση. Τα φυσικά αυτά αντίδοτα είναι τα λουλούδια, λένε οι ειδικοί του πανεπιστημίου Rutgers, στη Νέα Υόρκη. Τα λουλούδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησής μας από τη ζωή και επηρεάζουν την κοινωνική μας συμπεριφορά θετικά πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. «Οι άνθρωποι μπορούν να διευθύνουν την καθημερινή τους διάθεση με απολύτως φυσικό τρόπο» υποστηρίζει η καθηγήτρια ψυχολογίας Jeannette Haviland-Jones. Η ομάδα της εξέτασε την συμπεριφορά κάποιων εθελοντών επί δέκα μήνες. Ειδικότερα, μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσαν οι άνθρωποι αυτοί όταν τους πρόσφεραν λουλούδια. Όπως αποδείχθηκε, οι ευεργετικές ιδιότητες των λουλουδιών στην ανθρώπινη ψυχολογία και την καταπολέμηση του άγχους ήταν πολλές:
- Τα λουλούδια επιδρούν άμεσα στο πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται κάποιος. Ολοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν τα λουλούδια τους με «ειλικρινές χαμόγελο» και «ενθουσιασμό», ενώ αισθάνθηκαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ευγνώμονες. Η αντίδραση αυτή αφορούσε όλες τις ηλικίες.
- Τα λουλούδια επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την θετική διάθεση. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αισθάνθηκαν λιγότερο αγχωμένοι, ανήσυχοι και ταραγμένοι αφού τους πρόσφεραν λουλούδια. Ηταν επίσης πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.
-Τα λουλούδια βοηθούν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όπως αποδείχθηκε, τα λουλούδια βοηθούν στις καλύτερες ενδοοικογενειακές και φιλικές σχέσεις.
Η έρευνα μελέτησε και το που συνηθίζουν να βάζουν τα λουλούδια τους οι άνθρωποι. Συνήθως οι θέσεις αυτές ήταν σε χώρους που είναι προσβάσιμοι σε όλους: το σαλόνι, το χολ και η τραπεζαρία. Αυτό αποδεικνύει ότι τα λουλούδια συμβολίζουν κάτι που μας αρέσει να μοιραζόμαστε με τους άλλους, λένε οι επιστήμονες.
Αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Rutgers, στη Νέα Υόρκη

Πηγή: www.livit.gr